Razmenjivači toplote

Posude pod pritiskom

Čelične konstrukcije

Cevovodi

Montaža

Delovi

Kompletna postrojenja

Projektovanje


X

Razmenjivači toplote

Osim kotlova, Remming takođe projektuje, izrađuje, proizvodi i montira razmenjivače toplote svih vrsta prema potrebi klijenta uz stručnu pomoć naših inženjera.

Zagrejači vazduha

(preko dimnih gasova)

Dobošasti razmenjivači toplote

Zagrejači vode (Ekonomajzeri)

sa orebrenim cevima

Sa ERK tubes ili sa glatkim cevima

Posude pod pritiskom

Posude pod pritiskom se izrađuju prema
EN 13445 I EN 14015.

Ekspanzione posude

Silos ćelije

Rezervoari

Čelične konstrukcije

U mogućnosti smo da Vam ponudimo naše usluge projektovanja, izrade i montaže čelične konstrukcije za Vaša termoenergetska i procesna postrojenja. Čelične konstrukcije uključuju: noseću konstrukciju kotlova, platforme, dimne i vazdušne kanale, cevne mostove, itd. Sertifikovani smo prema EN 1090-2 EXC3. Pomoćne konstrukcije se projektuju prema zahtevima Eurocode 3.

Cevni mostovi

Noseće konstrukcije, platforme, dimni i vazdušni kanali

Cevovodi

Projektovanje i izrada cevovoda, koje se najčešće izvodi prema EN13480.

Primeri izvedenih cevovoda:

 • toplovodi
 • vrelovodi
 • cevovodi termalnog ulja
 • mazutovodi
 • uljovodi
 • parovodi
 • cevovodi kondenzata
 • cevovodi za hemikalije

Materijal izrade može biti ugljenični ili nerđajući čelik

Montaža

Remming je u mogućnosti da ponudi uslugu montaže kotlova koje isporučuje, kao i opremu kotlovskog postrojenja.

Naš stručni tim Vam je na raspolaganju za sve vrste montažnih radova uključujući završnu sertifikaciju prema Pravilniku za opremu pod pritiskom odnosno PED 2014/68/EU.

Delovi

U mogućnosti smo da Vam ponudimo izradu delova kotlovskih postrojenja prema Vašim potrebama. Izrada delova opreme pod pritiskom:

 • membranskih zidova
 • kolektora
 • bubnjeva
 • pregrejača pare
 • ekonomajzera
 • zagrejača vazduha

Kompletna postrojenja

U mogućnosti smo da ponudimo kompletna tehnička rešenja za kotlarnice na prirodni gas i lož ulje. Usluga podrazumeva projektovanje, izradu, isporuku, montažu i puštanje u rad kotlovskih postrojenja, bilo da je u pitanju topla voda, vrela voda, suvozasićena para ili pregrejana para.

Projektovanje

Projektni biro preduzeća Remming D.O.O. čini tim iskusnih mašinskih inženjera sa dugogodišnjim iskustvom u projektovanju najkompleksnijih industrijskih postrojenja sa akcentom na kotlovskim postrojenjima za toplane, uljare, šećerane, destilerije. Sa kancelarijama u Beočinu, tim inženjera ima priliku da nadgleda i kontroliše proces proizvodnje od „crtačke table“ preko proizvodnje do utovara gotovog proizvoda.

Znanje i iskustvo vodećih inženjera znači da nijedan upit nije previše kompleksan za naš tim stručnjaka. Kotlovska postrojenja proizvodimo po zahtevu klijenta što može da bude kompletno idejno rešenje u našoj izvedbi ili proizvedeno prema crtežima klijenta.  Najveća potvrda kvaliteta našeg rada je 27 godina u industriji, vise od 100 projekata kako u Srbiji tako i u Evropskoj uniji (pretežno Nemačkoj i Francuskoj) i klijenti koji nam godinama iskazuju svoje poverenje sa novim projektima.

Pored stručnosti, naš projektni biro karakteriše i entuzijazam koje donose izazovi novih projekata i satisfakcija pri pronalaženju adekvatnih rešenja.
Koristimo najmodernije softvere za 2D i 3D crtanje, proračune konstrukcija, cevovoda, razmenjivača toplote. Naša tehnička rešenja se oslanjaju na najmodernija i najnovija dostignuća u oblasti termoenergetike i procesne tehnike.

Standard